Larochette, Grotten bij Berdeorf

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Bij Berdorf ligt een geweldig mooie wandel route tussen de rotsen, Tevens kun je er enkele grotten in.
Er lagen ook 2 caches, tja hoe waren we er anders beland????
De eerste grot die we tegen kwamen was “Adlerhorst” grappig de “Adelaarshorst”

De eerste cache die we tegen kwamen was “Reiberhiel” GC25Y7F **** . Je moest eerst met twee ladders naar beneden klimmen om vervolgens onder in de grot met je zaklamp goed rond te schijnen. En je hoor ongeveer een meter of 6 tot 8 boven me zag ik een reflector. Tja en nu…. Ik had alleen een zaklamp bij me en om nu met de zaklamp in de hand naar boven te klimmen…..nou nee!

Berdorf_006, trapje af Berdorf_015, daar boven bij de fireneedle nu ff niet
De trap Daar ligt die

Helaas had ik ook geen hoofdlamp in de auto liggen, na de vakantie zal deze aan de standaard uitrusting worden toegevoegd.
Na lang twijfelen toch besloten om het niet te gaan doen. Teleurgesteld vervolgden we onze weg door het rotsachtige landschap, wat zeker geen straf was op naar de volgende “Hölle” GC25Y1X *** .Zou deze wel lukken, hij was tenslotte 1 * minder?

Berdorf_016, Een Nederlandse TB meegenomenEr lag een TB in de cache die naar Nederland moest, daar kan ik hem wel bij helpen.
Vol goede moed de grot in, we moesten de witte reflectoren volgen tot aan de rode en daar zouden we de cache vinden. De grot zelf was 55 meter diep (lang), de eerste 2 reflectoren waren snel gevonden maar toen hield het op…. Ik moest ongeveer 2 meter naar boven klimmen om daar verder te gaan, maar hoe ver…. Nog een keer in de beschrijving kijken, daar stond in dat het niet nodig was om helemaal naar het einde van de grot te klimmen. Dus nadat Diana zei, geef je spullen maar hier dan wacht ik wel ging ik verder de grot in. Eenmaal boven zag ik de rode refloctor, gelukkig hij was niet ver. Nog ff door geklommen en toen de cache gevonden, de vleermuizen voelden zich gestoord door mijn zaklamp en lieten van zich horen, helaas niet op foto kunnen zetten.
TB eruit en TB + Coin erin en weer terug naar de uitgang met een zeer voldaan gevoel.

Dit was dan wel geen productieve dag maar veel mooier heb ik ze nog niet gehad.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone