The Great War Mega-event

TGW

Dit Hemelvaart weekend stond in het teken van “The Great War Mega-event” GC4F9RK in Ieper België.

In 1914 brak de Eerste Wereldoorlog uit. De frontlijn viel stil in een boog rond Ieper en gedurende 4 jaar werd hier hard gevochten voor iedere meter. We zijn nu 100 jaar verder en er worden heel wat activiteiten georganiseerd om “Den Grooten Oorlog” te herdenken. Een groep geocachers uit de omgeving besloten om hier ook aan mee te werken en een Mega Event te organiseren. Onze bedoeling is om aan de hand van kwaliteitscaches allerlei aspecten van deze oorlog te tonen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES Met meerdere teams, dirklensink, Getzie family, Team malibri, kruimbol, Team Goossens, Banditgirl, Mama Loe en Aljero stonden we op een camping bij Bailleul (Fr.), onze basis dit weekend. Vanuit hier zouden we 3 events en de nodige caches in de omgeving bezoeken.
Na een lange rit kwamen we aan op de camping, nadat de caravan was geïnstalleerd moest er natuurlijk ook op de eerste dag nog ff een cache bezocht worden. Een opgeloste puzzel die in een dorp vlakbij lag. Nadat het foutje in het coördinaat was ontdekt werd de cache vlot gevonden en konden we weer met de fiets heuvel op richting de camping. En daar was het tijd om te genieten van een wel verdient biertje.

Dag 2: SAMSUNG CAMERA PICTURES
Deze dag stond in het teken van het “TGW14: Welcome event” GC4VDJW
Na een rustige start in de morgen vertrokken we met z’n allen, in een paar auto’s richting het event terrein. Daar konden vandaag de bestellingen (coin, roadbook) worden afgehaald. Een mooi verzorgd roadbook werd ons overhandigd en er kon een gpx van alle caches in de gps worden gezet, helemaal top. Na het doorpluizen van het roadbook besluiten we om als basis vandaag de “Zero Hour” serie te gaan doen, hierbij stond “kid friendly”. Helaas was het wel ff puzzelen want de caches stonden in de gps anders benaamd dan in het boekje.
Al cachend door de omgeving zie je pas wat voor een impact de 1ste WO hier heeft gehad, je komt veel begraafplaatsen tegen en ook zijn er her en der nog restanten van bunkers. Erg indrukwekkend.
Dag 2 werd afgesloten met een heerlijke BBQ op de camping

Dag 3: De dag van “TGW14: the Last Post” GC4VDJ3

In 1927 werd een herdenkingsmonument gebouwd aan de Oostelijke uitgang van de stad, waar vroeger de Menenpoort zich bevond. Het monument is een aandenken aan de bijna 55.000 Britse soldaten die niet geïdentificeerd of teruggevonden werden in de Ieperboog. De locatie werd gekozen omdat via deze weg naar het front gemarcheerd werd.
Sinds 1929 wordt iedere avond om 20u stipt de Last Post gespeeld om hun offer nooit te vergeten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES We moesten er vroeg uit vandaag, want er moest eerst een bakkie worden gedaan op het “Rencontres et Café Noir au Mont-…” GC543NW. Dit event was 1,5 km van onze camping verwijderd, tja je moet wat over hebben voor een bakkie. Na een kort bezoek op dit event, waar bijna iedereen Frans sprak en daar snap ik helemaal niets van, gingen we weer op pad.
Vandaag hadden we als basis “Passchendaele Battlefield Tour” GC527V0. Een wandeling van 14,5 km bestaat uit 8 multi’s en een bonus. De multi’s bestaan telkens uit 1 of 2 waypoints en de stash. Nee…. deze hebben we niet gelopen, maar we zijn kris kras door het landschap gereden en hebben hierbij ook andere caches bezocht. SAMSUNG CAMERA PICTURES
We moesten vandaag op tijd terug zijn op de camping om te eten, want omstreeks 18.30 uur werden we weer verwacht bij het Iepers Kruidmagazijn. Om vandaar uit richting met z’n allen naar de Menenpoort te lopen waar we de Last Post zouden gaan bijwonen.
Bij aankomst was het er al erg druk, zo druk dat we er eigenlijk weinig van konden zien. Maar desondanks was het zeer indrukwekkend, voor sommige kids duurde het wat lang. Na afloop zijn we nog ff een kijkje wezen nemen bij de kransen er gelegd waren en om nog wat foto’s te nemen. Het was weer tijd om richting de camping te gaan, alwaar de BBQ’s weer werden aangestoken want er moest nog wat forel opgegeten worden.

Dag 4:

De dag van “The Great War Mega Event” GC4F9RK. We zouden niet te vroeg richting het event, dus werd besloten om eerst “ff” wat caches in Frankrijk met de fiets te doen. SAMSUNG CAMERA PICTURES
Heuveltje af, heuveltje op appeltje eitje toch????
Euh… Nou echt niet, toch heren? Er zat een behoorlijke steile klim op de route Kruimbol voorop, ik er achter aan en daarna volgden te voet want blijkbaar dachten ze dat het wandelend sneller ging team Malibri en Papa (Mama) Lou. Eenmaal boven eerst ff uitblazen en toen weer verder naar de cache. De verschillende caches werden goed gevonden, echter de cache bij de grens van België en Frankrijk konden we niet vinden. Toen de eigenaar van de winkel ons wees waar hij lag dachten we hem wel te kunnen vinden, maar zelfs met deze extra hulp niets. Het was tijd voor koffie, dus werd er in de directe omgeving een terras bezocht. Niet veel later kwam de meneer van de winkel waar de cache lag met een doosje onze kant op lopen, hij had hem gevonden en kwam hem ons even brengen. Wat een service, en dus konden we ook deze omzetten in een 🙂
Langzaam maar zeker gingen we weer richting de camping om te eten en vervolgens het Event te gaan bezoeken.

Even gezellig wat drinken en kletsen met deze en gene op het event, erg gezellig.
Na een tijdje besloten we nog wat multi’s te gaan doen en wat challenges om vervolgens de dag af te sluiten op de camping met de inmiddels gezellige avond borrel.
Weer een gezellige dag voorbij en morgen was het alweer tijd om richting huis te gaan.

De laatste dag werd er niet meer gecached, de rotzooi werd opgeruimd en we vertrokken weer richting Nederland.
Al met al een zeer gezellig weekend met een goed georganiseerd Mega event.

Bedankt allemaal en wat ons betreft voor herhaling vatbaar, tot het Giga in München 😉

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone