Website Geocachingkids leuk initiatief

geocachingkidsIn het NL-forum kwam deze site voorbij. Een erg leuk initiatief en ik hoop dat vele cachers hier hun steentje aan bij dragen.

Geocaching met kinderen

Geocaching met kinderen is een leuke manier om kinderen weer buiten te laten genieten van alle mooie plekjes die Nederland te bieden heeft. Belangrijk bij geocaching met kinderen is dat de routes of plekjes uitdagend en interessant genoeg moeten zijn voor kinderen om te lopen. Wanneer er tijdens de wandeling niets te beleven valt zullen ze snel verveeld raken en zullen ze een volgende keer minder enthousiast zijn om mee te gaan. Op geocaching.com staan veel geocaches die geschikt zijn om met kinderen te lopen. Echter ontbreekt vaak informatie over de lengte van de route en of hij geschikt is om met kinderen te bezoeken. Hierdoor worden veel leuke caches gemist en veel minder leuke (kinder)caches bezocht.

Waarom deze website?

De bedoeling van deze website is om een database op te bouwen met caches die echt leuk zijn voor kinderen om te bezoeken. Aan de hand van reacties van bezoekers van een bepaalde cache kan zo gekeken worden of de cache ook voor uw kinderen leuk is om te bezoeken.

Wij nodigen dus iedereen uit om zich bij deze site aan te melden via deze link (ook wanneer u geen kinderen heeft) en dan via de knop “Help mee!” een cache aan te melden die absoluut in het rijtje leuke kindercaches thuis hoort. U kunt hierbij ook een foto meesturen. Deze wordt dan willekeurig op deze site getoond.

It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPin on PinterestEmail this to someone